Resultats de la cerca frase exacta: 287

Diccionaris terminològics
21. tofu pudent
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Tofu de la cuina xinesa d'olor penetrant i gust fort que s'obté fent fermentar tofu fresc, durant diversos mesos, dins una salmorra de llet, verdura, carn i peix, sovint aromatitzada amb mostassa i amarant. [...]
22. arbust de la mel
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Botànica
Arbust de la família de les fabàcies del gènere Cyclopia, principalment Cyclopia intermedia, que creix només en àrees reduïdes del sud-oest i el sud-est de Sud-àfrica, amb flors que fan olor de mel i fulles que s'utilitzen per a preparar una infusió de gust dolç. [...]
23. api de fulla
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Varietat d'api de gust i olor intensos, de color entre verd clar i verd fosc, amb les tiges fines i fibroses, entre 25 i 40 cm de llarg, i les fulles petites, les quals s'utilitzen especialment en la cuina xinesa per a fer sopes, saltats i estofats. [...]
24. kombutxa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Beguda probiòtica d'origen probablement manxurià, rica en nutrients, lleugerament carbonatada, d'un gust entre dolç i agre i una olor semblant a la del iogurt o el quefir, que resulta de la fermentació que produeix una colònia simbiòtica de bacteris i llevats en una infusió de te verd o negre amb [...]
25. noni
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Fruit comestible del nonier (Morinda citrifolia), carnós, de tipus múltiple, de 10 a 18 cm, de forma ovoide, amb força llavors, que primer és verd i a mesura que madura passa a ser groc o gairebé blanc i a adquirir una olor agra, que s'utilitza sobretot per a fer-ne suc. [...]
26. aningre
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta procedent de l'Àfrica tropical que s'obté de diverses espècies d'arbres del gènere Pouteria (família de les sapotàcies), semipesant, tova, de fibra recta o lleugerament entrellaçada i olor característica de cedre, amb el duramen d'un color entre blanc groguenc i marró pàl·lid rosat i l [...]
27. odorós -osa
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Ciències de la salut
Que emet olor, especialment bona olor. [...]
28. niangó
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta procedent de l'Àfrica occidental i central que s'obté dels arbres Heritiera utilis i Heritiera densiflora (família de les malvàcies), semipesant, semidura, de fibra lleugerament entrellaçada, de tacte greixós i olor rància, amb el duramen d'un color entre marró rosat i marró [...]
29. granadilla africana
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta procedent de l'Àfrica tropical, fonamentalment de Tanzània i Moçambic, que s'obté de l'arbre Dalbergia melanoxylon (família de les fabàcies), molt pesant, molt dura, de fibra recta, tacte oliós i olor de roses, amb el duramen de color marró porpra fosc i l'albeca blanca o groga, amb [...]
30. sipo
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Indústria. Energia
Fusta procedent de l'Àfrica tropical que s'obté del sipo (Entandrophragma utile, família de les meliàcies), semipesant, semidura, de fibra lleugerament entrellaçada i olor suau de cedre, amb el duramen d'un color entre marró rosat, marró vermellós i bru vermellós violaci i l'albeca de color [...]
Pàgines  3 / 29 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  Següent >>